BAĞIŞ YAP GÖNÜLLÜ OL

Bu Son 28 Şubat Olsun Basın Açıklaması

İnsan Hakları ve Adalet Hareketi iHAK, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği MAZLUMDER ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu 28 Şubat Post-Modern darbesinin 21. yılı dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi. Sivil toplum kuruluşları yaptıkları basın açıklamasında brifingli yargı kararları sebebiyle uzun süredir tutsak olan 28 Şubat mahkûmlarına dikkat çekti.

MAZLUMDER adına açılış konuşmasını yapan genel başkan Ramazan Beyhan; 28 Şubat darbesinin, sözde silahsız olması sebebiyle post-modern darbe diye adlandırılsa da, gerek darbede gerekse darbeden sonraki süreçte yargının âdeta bir silah gibi kullanıldığına dikkat çekti.

iHAK adına söz alan Başkan Av. Cihat Gökdemir; 28 Şubat’ın zalim yargısının FETÖ hâkimleri tarafından devralındığına ve bu hâkimlerin 28 Şubat zulmünü en şedid şekilde sürdürerek suçsuz insanları yıllardır içeride tuttuklarına dikkat çekti. 28 Şubat mahkûmlarının serbest bırakılması için yeniden yargılama kurumunun çok elverişli olduğuna ve bu şekilde özgürlüğüne kavuşan pek çok insanın bulunduğuna değinen Gökdemir, bu mazlum insanların af değil, yeniden yargılama talep ettiklerini özellikle belirtirken, bu konuya karşı duyarsız kalmanın hepimizi vebal altında bıraktığını sözlerine ekledi.

Açıklamada mağdur yakınlarına da söz verildi. Pek çok mağdur yakını uzun yıllardır süren zulüm sebebiyle yaşadıkları sıkıntıların bir an önce son bulmasını talep ettiler.

Programın sonunda MAZLUMDER’in basın açıklaması genel sekreter Av. Kaya Kartal tarafından okundu.

28 Şubat mahkûmlarının yaşadığı zulme dikkat çekmek için kurulan stand ve temsili ceza evi gün boyunca Saraçhane meydanında ziyaretçilere açık olacak.

Sosyal Ağlarda Paylaş

© 2017 İHAK Tüm Hakları Saklıdır.